Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie (hierna Thuiswinkel.org genoemd) zijn in overleg met de Consumentenbond opgesteld in het kader van de Coördinatiegroep Zelfregulering (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en zijn van kracht sinds 1 juni 2014.

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - Begripsdefinities

Artikel 2 - De identiteit van de ondernemer

Artikel 3 - Toepasselijkheid

Artikel 4 - Het aanbod

Artikel 5 - De overeenkomst

Artikel 6 - Herroepingsrecht

Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en de kosten daarvan

Artikel 9 - Verplichtingen van de ondernemer bij annulering

Artikel 10 - Uitsluiting van het herroepingsrecht

Artikel 11 - De prijs

Artikel 12 - Uitvoering en extra garantie

Artikel 13 - Levering en uitvoering

Artikel 14 - Duurovereenkomsten: duur, opzegging en verlenging

Artikel 15 - Betaling

Artikel 16 - Klachtenprocedure

Artikel 17 - Geschillen

Artikel 18 - Sectorale garantie

Artikel 19 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Artikel 20 - CESOP

Artikel 21 - Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden voor Thuiswinkelen

Artikel 1 - Begripsdefinities

In deze voorwaarden worden de volgende begrippen gebruikt:

  1. Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consumentengoederen, digitale inhoud en/of diensten aangeschaft in het kader van een overeenkomst op afstand en deze goederen, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer of door een derde op basis van een overeenkomst tussen deze derde en de ondernemer wordt geleverd;
  2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument zijn herroepingsrecht kan gebruiken;
  3. Consument: een natuurlijk persoon die niet handelt voor doelstellingen die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachtelijke- of beroepsactiviteit;
  4. Dag: kalenderdag;
  5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm zijn geproduceerd en geleverd;
  6. Overeenkomst voor onbepaalde tijd: een overeenkomst die voorkomt in de duidelijke levering van goederen, diensten en/of digitale inhoud voor een bepaalde periode;
  7. Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel - inclusief e-mail - dat de consument of ondernemer in staat stelt om gerichte informatie op te slaan, zodat deze gedurende een periode wordt afgestemd op de doeleinden waarvoor de informatie is bedoeld, kan worden geraadpleegd of gebruikt , en dat de ongewijzigde weergave van de opgeslagen mogelijke informatie maakt;
  8. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
  9. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Thuiswinkel.org en aan consumenten producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aangeboden;
  10. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die wordt afgesloten tussen de ondernemer en de consument in het kader van een georganiseerd systeem voor de verkoop op afstand van goederen, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van een overeenkomst van meer technieken voor communicatie op afstand gebruikt worden;
  11. Modelherroepingsformulier: het Europese modelherroepingsformulier dat in bijlage I van deze voorwaarden is opgenomen; bijlage I hoeft niet te worden verstrekt indien de consument voor zijn bestelling geen herroepingsrecht heeft;
  12. Technologie voor communicatie op afstand: een middel om een ​​overeenkomst te sluiten, zonder dat de consument en de ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte aanwezig zijn.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Handelsnaam:
Kamer van Koophandel:
Adres:

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 15.00 uur

E-mailadres: Support@Nina-Nicole. nl
Kamer van Koophandel nummer:
BTW-identificatienummer:

Artikel 3 - Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten.
  2. Voor het sluiten van de overeenkomst op afstand wordt de consument de tekst van deze algemene voorwaarden beschikbaar gesteld. Indien dit naar een aannemelijke verwachting niet mogelijk is, zal de ondernemer voor het sluiten van de overeenkomst op afstand aangeven op welke wijze de algemene voorwaarden in de bedrijfsruimten van de ondernemer kunnen worden begrepen, en dat dit op verzoek van de consument zo snel kosteloos mogelijk kan worden toegestuurd.
  3. Wanneer de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in het vorige deksel de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument elektronisch beschikbaar worden gesteld, op wijze wijze dat de consument deze eenvoudig op een duurzame gegevensdrager kan opslaan. Indien dit naar normaal verwachting niet mogelijk is, zal vóór het sluiten van de overeenkomst op afstand worden aangegeven waar de algemene voorwaarden elektronisch kunnen worden geïnspecteerd en dat dit op verzoek van de consument, elektronisch of op andere wijze toegestuurd zullen worden.
  4. Voor het geval er naast deze algemene specifieke voorwaarden zijn product- of dienstvoorwaarden van toepassing, gelden de gekwalificeerde leden, en kan de consument in het geval van tegenstrijdige voorwaarden altijd voor hem meest problematische inroepen.

Artikel 4 - Het aanbod

  1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden is gebonden, dient dit uitdrukkelijk in het aanbod te worden vermeld.

  2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende groot om de consument in staat te stellen een goede beoordeling van het aanbod te maken. Indien de ondernemer afbeeldingen gebruikt, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke fouten of vergissingen in het aanbod zijn voor de ondernemer niet bindend.

  3. Elk aanbod informatie bevat waaruit de consument kan afleiden welke rechten en verplichtingen aan de aanvaardbare van het aanbod zijn verbonden.

Artikel 5 - De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt - onder voorbehoud van de in lid 4 opgenomen bepalingen - tot stand op het moment dat de consument het aanbod aanvaardt en de daarvoor gestelde voorwaarden voldoet.

  2. Indien de consument het aanbod elektronisch heeft aanvaard, is de ondernemer onverwijld de ontvangst van de elektronische aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding door de ondernemer niet is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.

  3. Als de overeenkomst elektronisch tot stand komt, zal de ondernemer passende technische en belangrijke maatregelen treffen ter bescherming van de elektronische gegevensoverdracht en zorgen voor een veilige internetomgeving. Heeft de consument de mogelijkheid om elektronisch te betalen, dan zal de ondernemer daarvoor passende veiligheidsmaatregelen nemen.

  4. De ondernemer kan de consument, binnen de wettelijke kaders, informeren over zijn betalingscapaciteit en over alle feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoordelijke afsluiting van de overeenkomst op afstand. Als de ondernemer op basis van deze beoordeling goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd om een ​​bestelling of verzoek met opgave van redenen te concluderen of aan bijzondere voorwaarden te verbinden.

  5. De ondernemer zal de consument uiterlijk bij de levering van het product, de dienst van de digitale inhoud de volgende informatie schriftelijk of handig dat deze door de consument op een duurzame gegevensdrager toegankelijk is en bewaard kan worden: a. het adres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan; B. de voorwaarden en de wijze waarop de consument van zijn herroepingsrecht gebruik kan maken, of een dubbelzinnige verklaring betreffende de uitsluiting van het herroepingsrecht; C. de informatie over garanties en de bestaande klantenservice; D. de prijs, inclusief alle belastingen, van de goederen, de dienst of de digitale inhoud, veranderde de verzendkosten en de wijze van betaling, levering van uitvoering van de overeenkomst op afstand; e. de voorwaarden voor ontbinding van de overeenkomst, indien de overeenkomst een duur van meer dan één jaar heeft of onbepaalde tijd loopt; F. Indien de consument een herroepingsrecht toekomt, het modelformulier voor herroeping.

  6. In het geval van een overeenkomst voor onbepaalde tijd geldt het besluit in het vorige lid alleen voor de eerste levering.

Artikel 6 - Herroepingsrecht

In het geval van producten:

  1. De consument kan een overeenkomst over de aankoop van een product binnen een bedenktijd van 30 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer kan de consument naar de reden van de herroepingsvragen, maar hij kan de consument niet verplichten om zijn reden(en) op te geven.

  2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument van een door de consument derde heeft gekozen, die niet de vervoerder is, het product in ontvangst heeft genomen, van: a. als de consument meerdere producten in één bestelling heeft besteld: de dag waarop de consument van een door hem aangewezen derde het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer kan, mits hij de consument voor het plaatsen van de bestelling duidelijk duidelijk heeft besproken, een bestelling van meerdere producten met verschillende levertijden kan oplossen.
  3. B. Als de levering van een product uit meerdere zendingen of delen bestaat: de dag waarop de consument van een door hem aangewezen derde de laatste zending of het laatste deel heeft ontvangen;
  4. C. in het geval van overeenkomsten voor de periodieke levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument van een door hem gekozen derde het eerste product heeft ontvangen.

Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd:

  1. De consument kan een dienstverleningsovereenkomst en een overeenkomst voor de levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager worden geleverd, binnen 30 dagen zonder opgave van redenen annuleren. De ondernemer kan de consument naar de reden van de herroepingsvragen, maar mag de consument niet verplichten om zijn reden(en) op te geven.
  2. De in lid 3 genoemde bedenktijd begint op de dag na het sluiten van de overeenkomst. Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd, indien de consument niet ruchtbaar is over het herroepingsrecht:
  1. Heeft de ondernemer de consument niet de verplichte informatie over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping beschikbaar gesteld, dan vervalt de bedenktijd twaalf maanden na het verstrijken van de oorspronkelijke bedenktijd zoals bepaald in de tijdelijke leden van dit artikel.
  2. Heeft de ondernemer de consument de in het vorige lid verplichte informatie binnen twaalf maanden na het begin van de oorspronkelijke bedenktijd, vervalt dan de bedenktijd 30 dagen na de dag waarop de consument deze informatie heeft ontvangen.

Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

  1. Gedurende de bedenktijd zal de consument het product en de verpakking met zorg behandelen. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Hierbij is het uitgangspunt dat de consument het product slechts op die manier mag aanraken en inspecteren zoals hij ook in een winkel zou mogen doen.
  2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product, het gevolg is van een wijze van omgaan met het product, die verder gaat dan hetgeen in lid 1 is toegestaan.
  3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer niet alle verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft voor of bij het sluiten van de overeenkomst.

Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en de kosten hiervan

  1. Maakt het consumentengebruik van zijn herroepingsrecht, dan moet hij dit binnen de herroepingstermijn aan de ondernemer melden, aangevuld van het modelformulier voor herroeping of op een andere dubbelzinnige wijze.
  2. De consument moet het product zo snel mogelijk maken, maar binnen 14 dagen na de 1 bekende melding, terug te zenden van een ondernemer (een voorgestelde van de ondernemer) te overhandigen. Dit is niet nodig als de ondernemer het product zelf heeft aangeboden op te halen. De consument heeft de retourtermijn in ieder geval gerespecteerd indien hij het product vóór het verstrijken van de bedenktijd retourneert.
  3. De consument is verplicht het product met al geleverd toebehoren terug te zenden, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat en verpakking en in overeenstemming met de door de ondernemer gegeven onvoldoende en duidelijke instructies.
  4. Het risico en het bewijslast voor de correcte en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
  5. De consument draagt ​​de directe kosten van de terugzending van de goederen. Indien de ondernemer niet heeft meegedeeld dat de consument deze kosten dient te dragen of indien de ondernemer de kosten zelf te dragen zullen, komen de kosten van de retourzending voor rekening van de ondernemer.
  6. Indien de consument herroept nadat hij expliciet heeft herhaaldelijk om de uitvoering van de dienst van de levering van gas, water of elektriciteit, die niet in een beperkte hoeveelheid of in een bepaalde hoeveelheid te koop wordt aangeboden, te laten beginnen tijdens de herroepingstermijn, dient de de consument de ondernemer een bedrag te betalen dat dit met het deel van de ondernemer op het moment van herroeping heeft plaatsgevonden in vergelijking met de totale omvang van de oorzaak. De consument is geen kosten verschuldigd voor de uitvoering van diensten of de levering van water, gas of elektriciteit die niet in een beperkte hoeveelheid of in een beperkte hoeveelheid te koop wordt aangeboden, of voor de levering van stadsverwarming, indien:
A. de ondernemer de consument niet de oplossing vere

informatieplicht over het herroepingsrecht, de kostenvergoeding in het geval van herroeping of het modelherroepingsformulier heeft verstrekt, of;
B. de consument heeft niet expliciet om de aanvang van de uitvoering van de dienst of de levering van gas, water, elektriciteit of stadsverwarming heeft problemen tijdens de herroepingstermijn.

  1. De consument is geen kosten verschuldigd voor de gehele of gedeeltelijke levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd, indien:
    A. hij heeft niet uitdrukkelijk ingestemd met de aanvang van de uitvoering van de overeenkomst vóór het verstrijken van de bedenktijd;
    B. hij bij het geven van zijn toestemming heeft niet erkend dat hij zijn herroepingsrecht verdient; van
    C. de ondernemer heeft een faillissementsverklaring van de consument te bevestigen.

  2. Wanneer de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Artikel 9 - Verplichtingen van de ondernemer bij terugroeping

  1. Laat de ondernemer de melding van de herroeping door de consument elektronisch plaatsvinden, dan zal hij onverwijld een ontvangstbevestiging van de ontvangst van deze melding verzenden.
  2. De ondernemer vergoedt alle door de consument betaalde betalingen, inclusief de door de ondernemer in rekening gebrachte verzendkosten voor de retourzending van het product, onverwijld, maar in ieder geval binnen 14 dagen na de dag waarop de consument hem over de herroeping heeft gesproken. Voor de nabije ondernemer kan hij het product zelf niet verkrijgen, mag hij de terugbetaling uitstellen totdat hij het product heeft ontvangen of totdat de consument aantoont dat hij het product teruggezonden heeft, afhankelijk van wat het eerst aanvaardt.
  3. De ondernemer heeft hetzelfde betaalmiddel te gebruiken als de consument voor de terugbetaling gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
  4. Heeft de consument een duurdere verzendmethode gekozen dan de standaardlevering, dan hoeft de ondernemer de meerkosten voor de duurdere verzendmethode niet te vergoeden.

Artikel 10 - Uitsluiting van het herroepingsrecht

De ondernemer kan de volgende producten en diensten alleen uitsluiten van het herroepingsrecht indien de ondernemer dit in het aanbod of in ieder geval wenselijk is dat de overeenkomst tot stand komt, uitdrukkelijk heeft aangegeven:

  1. Producten van diensten waarvan de prijs afhankelijk is van schommelingen op de financiële markt waardoor de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kan voordoen.
  2. Overeenkomsten die zijn gesloten tijdens een openbare veiling. Een openbare veiling is een verkoopmethode waarbij producten, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer aan de consument worden aangeboden, die in persoon aanwezig is bij de veiling die door een veilingmeester wordt geleid of de mogelijkheid heeft om aanwezig aanwezig te zijn, en waarbij de winnende bieder is verplicht de producten, digitale inhoud en/of diensten aan te kopen;
  3. Dienstverleningsovereenkomsten, zodra de dienst volledig wordt uitgevoerd, maar alleen als:
  4. A. de uitvoering is begonnen met de expliciete toestemming van de consument en
  5. B. de consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht heeft zodra de ondernemer de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
  6. Pakketreizen in de zin van artikel 7:500 van het Burgerlijk Wetboek en vervoersovereenkomsten;
  7. Dienstverleningsovereenkomsten voor de ingang van accommodatie, indien de overeenkomst resulteert in een specifieke datum of een specifieke periode voor de uitvoering en niet voor woondoeleinden is bedoeld, ontwerpen voor het vervoer van goederen, autoverhuurdiensten en catering;
  8. Overeenkomsten die betrekking hebben op vrijetijdsactiviteiten, indien de overeenkomst ontstaat in een specifiek gegeven of een specifieke periode voor de uitvoering;
  9. Op specificaties van de consument gemaakte producten die niet vooraf zijn gefabriceerd en die op basis van een individuele keuze van beslissing van de consument zijn samengesteld of die duidelijk voor een specifieke persoon zijn bestemd;
  10. Producten die snel bederven of een beperkt onbeperkt hebben;
  11. Geleverd in verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet voor terugzending mogelijk zijn en waarvan de verzegeling na levering verbroken is;
  12. Producten die na levering worden geleverd omdat hun aard onherroepelijk met andere producten zijn vermengd;
  13. Alcoholische dranken waarvan de prijs bij het sluiten van de overeenkomst is bepaald, maar die pas na 30 dagen kunnen worden geleverd en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen op de markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
  14. 12. Verzegelde audio- en video-opnamen en computersoftware, waarvan de verzegeling na levering verbroken is;
  15. 13. Kranten, tijdschriften of periodieken, uitgegeven abonnementen op deze media;
  16. 14. De levering van digitale inhoud op een andere dan een materiële drager, maar alleen indien:
  17. A. de uitvoering is begonnen met de expliciete toestemming van de consument en
  18. B. de consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht verdient.

Artikel 11 - De prijs

  1. Gedurende de in het aanbod herhaalde geldigheidsduur mogen de prijzen van de producten aangeboden en/of diensten niet worden gewijzigd, behalve bij prijswijzigingen als gevolg van wijzigingen in de btw-tarieven.
  2. Bij het voorspellen van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten met prijzen die dominant zijn aan schommelingen op de financiële markt en buiten de controle van de ondernemer liggen, aanbieden tegen variabele prijzen. In het aanbod wordt op deze afhankelijkheid van fluctuaties aangegeven en dat het de kostbare prijzen om prijsaanbevelingen betreft.
  3. Prijsverhoging binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan ​​indien ze voortvloeien uit wettelijke regelingen of bepalingen.
  4. Prijsverhogingen na 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan ​​indien de ondernemer deze is overeengekomen en:
    A. zij kwamen uit wettelijke regelingen van bepalingen; van
    B. het consumentenrecht heeft om de overeenkomst te beëindigen op de dag dat de prijsverhoging van kracht wordt.
  5. Het in het aanbod van de producten van diensten dure prijzen zijn inclusief btw.

Artikel 12 - Nakoming en aanvullende garantie

  1. De ondernemer substantieel dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod functionele specificaties, aan de voldoende eisen van betrouwbaarheid en/of geschiktheid en aan de op het moment van de overeenkomst geldige wettelijke voorschriften en/of overheidsregels. Indien gecombineerd, essentieel de ondernemer ook dat het product voor een ander dan het normale gebruik geschikt is.
  2. Een aanvullende garantie van de ondernemer, zijn leverancier, fabrikant of importeur beperkt nooit de wettelijke rechten en slaagt die de consument op basis van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan geld doen zijn de ondernemer deel van de overeenkomst niet nakomt.
  3. Onder aanvullende garantie wordt verstaan ​​elke reden van de ondernemer, zijn leverancier, importeur of producent waarin hij de consument bepaalde rechten of vorderingen heeft gemaakt die verder gaan dan hij op grond van de wet verplicht is, indien hij deel uitmaakt van de overeenkomst niet nakomt.

Artikel 13 - Levering en uitvoering

  1. De ondernemer zal bij de vergelijkbare en uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen om diensten de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen.
  2. De afleverplaats is het adres dat de consument aan de ondernemer heeft gemaakt.
  3. Met mogelijke van de bepalingen in artikel 4 van deze algemene voorwaarden, zal de ondernemer de oplosbare bestellingen zo snel mogelijk uitvoeren, maar in ieder geval binnen 30 dagen, tenzij een andere levering is geregeld. Indien de leveringsvertraging ondervindt of indien een bestelling slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, wordt de consument uiterlijk 30 dagen na zijn bestelling op de hoogte gesteld. In dat geval heeft de consument het recht de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op een mogelijke compensatie.
  4. Na het ontbinden van het gedeelde bedrag zal de ondernemer het door het consument betaalde bedrag onverwijld terugbetalen.
  5. Het risico van beschadiging en/of verlies van producten ligt bij de ondernemer tot het moment van overdracht aan de consument of aan een vooraf aangewezen en de ondernemer bekende vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is beveiligd.

Artikel 14 - Duurovereenkomsten: Duur, opzegging en verlenging

Beëindiging:

  1. De consument kan een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebben, die zich voorstelt tot de periodieke levering van producten (waaronder elektriciteit) of diensten, te allen tijde opzeggen met geldige van de toegestane regels en een opzegtermijn van niet meer dan een maand.
  2. De consument kan een overeenkomst voor bepaalde tijd, die zich tot de periodieke levering van producten (waaronder elektriciteit) of diensten, te allen tijde aan het einde van de vaste opzeggen met zulke van de onbeperkte opzegregels en een opzegtermijn van maximaal een maand.
  3. De consument kan de in de omgekeerde leden verdeelde overeenkomsten opzeggen: te allen tijde opzeggen en niet beperkt zijn tot opzegging op een bepaald moment of in een bepaalde periode;
B. ze grotendeels op één wijze handelen als ze door hem zijn aangegaan;
C. ze altijd met dezelfde opzegtermijn opzeggen die de ondernemer voor zichzelf heeft uitgesproken.

Verlenging:

  1. Een overeenkomst voor bepaalde tijd voor de periodieke levering van goederen (waaronder elektriciteit) of de levering van diensten kan niet stilzwijgend voor een bepaalde periode worden verlengd of vernieuwd.
  2. Niettemin kan een overeenkomst voor bepaalde tijd voor de periodieke levering van dag- of weekbladen van tijdschriften stilzwijgend met maximaal drie maanden worden verlengd, indien de consument het recht heeft om deze verlengde overeenkomst voor het verstrijken van de verlengingstermijn op te zeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand.
  3. Een overeenkomst voor bepaalde tijd voor de periodieke levering van goederen of de levering van diensten kan automatisch voor onbepaalde tijd worden verlengd, als de consument te allen tijde het recht heeft om de overeenkomst op te zeggen met zinvol van een opzegtermijn van maximaal een maand. De opzegtermijn maximaal drie maanden indien de overeenkomst betrekking heeft op de periodieke, maar minder dan lastige levering van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
  4. Een overeenkomst voor beperkte tijd voor de periodieke levering van dag- of weekbladen en tijdschriften (proef- of introductieabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en feitelijk automatisch met het verstrijken van de proef- of introductietermijn.

Duur:

  1. Duur een overeenkomst langer dan een jaar, dan kan de consument na afloop van een jaar te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzeggen vóór het verstrijken van de gecombineerde duur verzetten.

Artikel 15 - Betaling

  1. Tenzij in de overeenkomst van aanvullende voorwaarden anders is bepaald, dient de door de consument verschuldigde hoeveelheid binnen 14 dagen na het begin van de bedenktijd of, indien geen bedenktijd is bepaald, binnen 14 dagen na de totstandkoming van de overeenkomst te worden betaald. In het geval van een overeenkomst tot het leveren van een dienst begint deze termijn te lopen op de dag nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
  2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in de algemene voorwaarden nooit worden gevraagd om meer dan 50% vooraf te betalen. Indien een vooruitbetaling is voldaan, kan de consument voor de uitvoering van de overeenkomst of de definitieve bestelling van dienstverlening(en) geen rechten doen voordat hij de betaalde vooruitbetaling heeft uitgevoerd.
  3. De consument is verplicht de ondernemer onverwijld op de hoogte te stellen van ontbrekendeheden in de opgave van investeringsgegevens.
  4. Komt de consument zijn betalingsverplichtingen niet op tijd na, dan is hij, nadat hij door de ondernemer over de betalingsachterstand is afgerond en de ondernemer de consument een termijn van 14 dagen heeft gegeven om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, de wettelijke rente verschuldigd over het te een bedrag betalen, en is de ondernemer gerechtigd om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% voor de eerste €2500, 10% voor de volgende €2500 en 5% voor de volgende €5000, met een minimum van €40. De ondernemer kan ten behoeve van de consument afwijken van de in dit artikel verbruikt en percentages.

Artikel 16 - Klachtenprocedure

  1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekende klachtenprocedure en heeft de klacht opgelost deze klachtenprocedure.
  2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen een beperkte termijn, volledig en duidelijk omschreven, worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de tekortkomingen heeft.
  3. Klachten die bij de ondernemer worden aangevraagd, worden binnen een termijn van 14 dagen, te rekenen vanaf de datum van ontvangst, beantwoord. Vereist een klacht een voorzienbare productieverwerkingstijd, dan antwoordt de ondernemer binnen de 14 dagen met een ontvangstbevestiging en een indicatie wanneer de consument een meer uitgebreid antwoord kan verwachten.
  4. Een klacht over een product, een dienst of de service van de ondernemer kan ook via een klachtenformulier op de consumentenwebsite van Thuiswinkel.org www.thuiswinkel.org worden ingediend. De klacht wordt dan zowel aan de betreffende ondernemer als aan Thuiswinkel.org gestuurd.
  5. De consument moet de ondernemer ten minste 4 weken de tijd geven om de klacht in onderling overleg op te lossen. Na het verstrijken van deze termijn ontstaat een mislukte dat is aan de geschillenprocedure.

Artikel 17 - Geschillen

  1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarbij deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

  2. Geschillen tussen een consument en een ondernemer over de totstandkoming van uitvoering van overeenkomsten die betrekking hebben op door deze ondernemer te leveren producten en diensten, kunnen zowel door de consument als door de ondernemer, met mogelijke van de volgende volgende bepalingen, worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag ( www.sgc.nl ).

  3. Een geschil wordt alleen door de Geschillencommissie behandeld indien de consument zijn klacht tijdig en binnen beperkte termijn aan de ondernemer heeft voorgelegd.

  4. Leidt de klacht niet tot een oplossing, dan dient het opgelost binnen 12 maanden na de datum waarop de consument de klacht bij de ondernemer heeft ingediend, schriftelijk of in een andere door de commissie te bepalen vorm bij de Geschillencommissie te worden ingediend.

  5. Als de consument een geschil aan de Geschillencommissie voor wil leggen, is de ondernemer aan deze keuze gebonden. Bij voorkeur dient de consument eerst de ondernemer te informeren.

  6. Indien de ondernemer een geschil aan de Geschillencommissie voor wil leggen, dient de consument binnen vijf weken na een schriftelijk verzoek van de ondernemer schriftelijk aan te geven of hij dit wenst of het verboden voor de onduidelijke rechter zal brengen. Als de ondernemer de keuze van de consument niet binnen vijf weken in acht neemt, is hij legitiem het uitgesloten voor het leggen aan de onafhankelijke rechter.

  7. De beslissing van de Geschillencommissie wordt genomen onder de voorwaarden zoals vastgelegd in het Reglement van de Geschillencommissie ( www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2404/thuiswinkel ). De uitspraken van de Geschillencommissie zijn bindend.

  8. De Geschillencommissie besproken een gescheiden of staakt de procedure, indien de ondernemer in betalingsonmacht is beschadigd, failliet is verklaard of zijn bedrijf feitelijk heeft gestaakt, voordat de commissie het geselecteerd in een zitting heeft beslist en een definitieve beslissing heeft genomen.

  9. Indien naast de Geschillencommissie Thuiswinkel een andere erkenning heeft gekregen of is aangesloten bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), is de Geschillencommissie Thuiswinkel beslist voor geschillen die voornamelijk de wijze van verkoop op afstand van de levering van diensten betreft. Voor alle andere geschillen is de andere door de SGC van de Kifid erkende geschillencommissie bevoegd.

Artikel 18 - Sectorale garantie

  1. Thuiswinkel.org wezenlijk zijn leden dat zij zich houden aan de bindende tegenstrijdig van de Thuiswinkel-geschillencommissie, tenzij het lid besluit de bindende beslist binnen twee maanden na verzending aan de rechter voor te leggen ter toetsing. Deze garantieleeft indien het bindende advies na toetsing door de rechter wordt bevestigd en de uitspraak bevat dit blijkt, onherroepelijk wordt. Tot een maximum van € 10.000,- per bindend advies wordt dit bedrag door Thuiswinkel.org aan de consument betaald. Bij hoeveelheden daarboven wordt € 10.000,- betaald. Voldoet het bedrag aan deze hoeveelheden, dan heeft Thuiswinkel.org een zorgplicht om ervoor te zorgen dat het lid het bindende advies opvolgt.
  2. Om in aanmerking te komen voor deze garantie is het noodzakelijk dat de consument zijn vordering schriftelijk indient bij Thuiswinkel.org en dat hij zijn vordering op de ondernemer aan Thuiswinkel.org overdraagt. Indien de vordering op de ondernemer € 10.000,- overschrijdt, wordt de consument aangeboden om zijn vordering, voor zover dit het bedrag van € 10.000,- overschrijdt, aan Thuiswinkel.org over te dragen, waarna deze organisatie in eigen naam en op eigen kosten de vordering ter voldoening van de consument gerechtelijk zal afdwingen.

Artikel 19 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen de consument niet benadelen en dienen schriftelijk of op een bepaalde manier te worden vastgelegd dat de consument deze op een duurzame gegevensdrager kan bewaren.

Artikel 20 - CESOP

Als gevolg van de in 2024 aangenomen en aangescherpte maatregelen met betrekking tot de 'Wet tot wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 (Implementatiewet richtlijn betalingsdienstverleners)' en daarmee de invoering van het Centrale Elektronische Betalingsinformatie-systeem (CESOP) kunnen betalingsdienstverleners gegevens registreren in het Europees CESOP-systeem.

Artikel 21 - Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden voor Thuiswinkelen

  1. Thuiswinkel.org zal deze algemene voorwaarden alleen na overleg met de consumentenbond wijzigen.
  2. Wijzigingen in deze voorwaarden gelden pas nadat ze op passende wijze zijn gepubliceerd, waarbij de voor de consument meest ingewikkelde voorrang heeft indien de ingewikkelde van een aanbod wijzigingen ingewikkeld worden.

Thuiswinkel.org

www.thuiswinkel.org

Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede

Postbus 7001, 6710 CB Ede

Bijlage I: Modelherroepingsformulier

Modelherroepingsformulier

(dit formulier alleen invullen en terugsturen als u de overeenkomst wilt herroepen)

A. Aan: [Naam van de ondernemer]
[Geografisch adres van de ondernemer]
[Faxnummer van de ondernemer, indien van toepassing]
[E-mailadres van elektronisch adres van de ondernemer]

B. Hiermede meld ik/wij* dat ik/wij* besloten hebben om onze overeenkomst te herroepen
de verkoop van de volgende producten: [Productomschrijving]*
de levering van de volgende digitale inhoud: [Omschrijving van de digitale inhoud]*
de uitvoering van de volgende dienst: [Omschrijving van de dienst] ,
herroepen/herroepen
.

C. Besteld op*/ontvangen op* [Datum van bestelling voor diensten of datum van ontvangst voor producten].
D. [Naam van de consument(en)]
e. [Adres van de consument(en)]
F. [Handtekening van de consument(en)] (alleen als dit formulier op papier wordt ingediend)

  • Niet van toepassing schrappen of invullen.

Door in te stemmen met het SMS-marketing van Nina-Nicole tijdens de afrekeningen en een aankoop te initiëren of u aan te melden voor onze abonnementsdiensten, geeft u toestemming om terugkerende SMS-berichten te ontvangen (voor uw bestelling, inclusief onderdelen afgebroken voor transacties ), SMS-marketing aanbiedingen en transactie-gerelateerde SMS-berichten, inclusief gedetailleerde om recensies van ons te ontvangen, ook als uw mobiele nummer op een staat of nationale 'Niet-bellen'-lijst staat geregistreerd. De frequentie van de berichten vergelijkbaar. Toestemming is geen voorwaarde voor de aankoop.

Als u geen SMS-marketingberichten en meldingen meer wilt ontvangen, antwoord dan met STOP op elk mobiel bericht dat u ons ontvangt van het gebruik van de afmeldlink die we in elk van onze berichten bieden. U begrijpt dat alternatieve afmeldmethoden, zoals het gebruik van andere woorden of pogingen, niet als een effectieve manier voor afmelding begrepen kan worden. Wij besteden u niets in rekening voor deze diensten, maar u bent verantwoordelijk voor alle kosten en vergoedingen die door uw mobiele provider voor tekstberichten worden aangerekend. Er kunnen berichten- en datatarieven van toepassing zijn.

Als u vragen heeft, stuur dan HELP als SMS naar het nummer waarvan u de berichten ontvangt. U kunt ook contact opnemen met ons opnemen via [LINK naar uw contactpagina of formulier of uw e-mailadres] voor meer informatie.

Wij behouden ons recht voor elke telefoon- of kortnummer die wij gebruiken voor de werking van de dienst op elk moment te wijzigen. U wordt in soortgelijke gevallen op de hoogte gesteld. U stemt in dat berichten die u naar een door ons gewijzigde telefoon- of kortnummer sturen, inclusief STOP- of HELP-verzoeken, mogelijk niet worden ontvangen en dat wij niet verplicht zijn om te voldoen aan die in soortgelijke berichten zijn opgenomen.

Voor zover toegestaan ​​op basis van de relevante wetgeving, stemt u accepteren in dat wij niet aansprakelijk zijn voor mislukte, vertraagde of verkeerd geleverde informatie die via de dienst wordt verzonden, voor fouten in die informatie en/of voor handelingen die u onderneemt of nalaat op basis van de informatie over de dienst.

Uw recht op privacy is belangrijk voor ons. U kunt ons privacybeleid [ https://Nina-Nicole.nl/pages/privacybeleid] inzichtelijk om te begrijpen hoe we uw persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken.