Algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie (hierna Thuiswinkel.org genoemd) zijn in overleg met de Consumentenbond opgesteld in het kader van de Coördinatiegroep Zelfregulering (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en zijn van kracht sinds 1 juni 2014.
Inhoudsopgave:
Artikel 1 - Begripsdefinities
Artikel 2 - De identiteit van de ondernemer
Artikel 3 - Toepasselijkheid
Artikel 4 - Het aanbod
Artikel 5 - De overeenkomst
Artikel 6 - Herroepingsrecht
Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en de kosten daarvan
Artikel 9 - Verplichtingen van de ondernemer bij annulering
Artikel 10 - Uitsluiting van het herroepingsrecht
Artikel 11 - De prijs
Artikel 12 - Uitvoering en extra garantie
Artikel 13 - Levering en uitvoering
Artikel 14 - Duurovereenkomsten: duur, opzegging en verlenging
Artikel 15 - Betaling
Artikel 16 - Klachtenprocedure
Artikel 17 - Geschillen
Artikel 18 - Sectorale garantie
Artikel 19 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
Artikel 20 - CESOP
Artikel 21 - Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden voor Thuiswinkelen
Artikel 1 - Begripsdefinities
In deze voorwaarden worden de volgende begrippen gebruikt:
- Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consumentengoederen, digitale inhoud en/of diensten aangeschaft in het kader van een overeenkomst op afstand en deze goederen, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer of door een derde op basis van een overeenkomst tussen deze derde en de ondernemer wordt geleverd;
- Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument zijn herroepingsrecht kan gebruiken;
- Consument: een natuurlijk persoon die niet handelt voor doelstellingen die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachtelijke- of beroepsactiviteit;
- Dag: kalenderdag;
- Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm zijn geproduceerd en geleverd;
- Overeenkomst voor onbepaalde tijd: een overeenkomst die voorkomt in de duidelijke levering van goederen, diensten en/of digitale inhoud voor een bepaalde periode;
- Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel - inclusief e-mail - dat de consument of ondernemer in staat stelt om gerichte informatie op te slaan, zodat deze gedurende een periode wordt afgestemd op de doeleinden waarvoor de informatie is bedoeld, kan worden geraadpleegd of gebruikt , en dat de ongewijzigde weergave van de opgeslagen mogelijke informatie maakt;
- Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
- Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Thuiswinkel.org en aan consumenten producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aangeboden;
- Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die wordt afgesloten tussen de ondernemer en de consument in het kader van een georganiseerd systeem voor de verkoop op afstand van goederen, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van een overeenkomst van meer technieken voor communicatie op afstand gebruikt worden;
- Modelherroepingsformulier: het Europese modelherroepingsformulier dat in bijlage I van deze voorwaarden is opgenomen; bijlage I hoeft niet te worden verstrekt indien de consument voor zijn bestelling geen herroepingsrecht heeft;
- Technologie voor communicatie op afstand: een middel om een overeenkomst te sluiten, zonder dat de consument en de ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte aanwezig zijn.
Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer
Handelsnaam:
Kamer van Koophandel:
Adres:
Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 15.00 uur
E-mailadres: Support@Nina-Nicole. nl
Kamer van Koophandel nummer:
BTW-identificatienummer:
Artikel 3 - Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten.
- Voor het sluiten van de overeenkomst op afstand wordt de consument de tekst van deze algemene voorwaarden beschikbaar gesteld. Indien dit naar een aannemelijke verwachting niet mogelijk is, zal de ondernemer voor het sluiten van de overeenkomst op afstand aangeven op welke wijze de algemene voorwaarden in de bedrijfsruimten van de ondernemer kunnen worden begrepen, en dat dit op verzoek van de consument zo snel kosteloos mogelijk kan worden toegestuurd.
- Wanneer de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in het vorige deksel de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument elektronisch beschikbaar worden gesteld, op wijze wijze dat de consument deze eenvoudig op een duurzame gegevensdrager kan opslaan. Indien dit naar normaal verwachting niet mogelijk is, zal vóór het sluiten van de overeenkomst op afstand worden aangegeven waar de algemene voorwaarden elektronisch kunnen worden geïnspecteerd en dat dit op verzoek van de consument, elektronisch of op andere wijze toegestuurd zullen worden.
- Voor het geval er naast deze algemene specifieke voorwaarden zijn product- of dienstvoorwaarden van toepassing, gelden de gekwalificeerde leden, en kan de consument in het geval van tegenstrijdige voorwaarden altijd voor hem meest problematische inroepen.
Artikel 4 - Het aanbod
-
Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden is gebonden, dient dit uitdrukkelijk in het aanbod te worden vermeld.
-
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende groot om de consument in staat te stellen een goede beoordeling van het aanbod te maken. Indien de ondernemer afbeeldingen gebruikt, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke fouten of vergissingen in het aanbod zijn voor de ondernemer niet bindend.
-
Elk aanbod informatie bevat waaruit de consument kan afleiden welke rechten en verplichtingen aan de aanvaardbare van het aanbod zijn verbonden.
Artikel 5 - De overeenkomst
-
De overeenkomst komt - onder voorbehoud van de in lid 4 opgenomen bepalingen - tot stand op het moment dat de consument het aanbod aanvaardt en de daarvoor gestelde voorwaarden voldoet.
-
Indien de consument het aanbod elektronisch heeft aanvaard, is de ondernemer onverwijld de ontvangst van de elektronische aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding door de ondernemer niet is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
-
Als de overeenkomst elektronisch tot stand komt, zal de ondernemer passende technische en belangrijke maatregelen treffen ter bescherming van de elektronische gegevensoverdracht en zorgen voor een veilige internetomgeving. Heeft de consument de mogelijkheid om elektronisch te betalen, dan zal de ondernemer daarvoor passende veiligheidsmaatregelen nemen.
-
De ondernemer kan de consument, binnen de wettelijke kaders, informeren over zijn betalingscapaciteit en over alle feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoordelijke afsluiting van de overeenkomst op afstand. Als de ondernemer op basis van deze beoordeling goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd om een bestelling of verzoek met opgave van redenen te concluderen of aan bijzondere voorwaarden te verbinden.
-
De ondernemer zal de consument uiterlijk bij de levering van het product, de dienst van de digitale inhoud de volgende informatie schriftelijk of handig dat deze door de consument op een duurzame gegevensdrager toegankelijk is en bewaard kan worden: a. het adres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan; B. de voorwaarden en de wijze waarop de consument van zijn herroepingsrecht gebruik kan maken, of een dubbelzinnige verklaring betreffende de uitsluiting van het herroepingsrecht; C. de informatie over garanties en de bestaande klantenservice; D. de prijs, inclusief alle belastingen, van de goederen, de dienst of de digitale inhoud, veranderde de verzendkosten en de wijze van betaling, levering van uitvoering van de overeenkomst op afstand; e. de voorwaarden voor ontbinding van de overeenkomst, indien de overeenkomst een duur van meer dan één jaar heeft of onbepaalde tijd loopt; F. Indien de consument een herroepingsrecht toekomt, het modelformulier voor herroeping.
-
In het geval van een overeenkomst voor onbepaalde tijd geldt het besluit in het vorige lid alleen voor de eerste levering.
Artikel 6 - Herroepingsrecht
In het geval van producten:
-
De consument kan een overeenkomst over de aankoop van een product binnen een bedenktijd van 30 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer kan de consument naar de reden van de herroepingsvragen, maar hij kan de consument niet verplichten om zijn reden(en) op te geven.
- De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument van een door de consument derde heeft gekozen, die niet de vervoerder is, het product in ontvangst heeft genomen, van: a. als de consument meerdere producten in één bestelling heeft besteld: de dag waarop de consument van een door hem aangewezen derde het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer kan, mits hij de consument voor het plaatsen van de bestelling duidelijk duidelijk heeft besproken, een bestelling van meerdere producten met verschillende levertijden kan oplossen.
- B. Als de levering van een product uit meerdere zendingen of delen bestaat: de dag waarop de consument van een door hem aangewezen derde de laatste zending of het laatste deel heeft ontvangen;
- C. in het geval van overeenkomsten voor de periodieke levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument van een door hem gekozen derde het eerste product heeft ontvangen.
Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd:
- De consument kan een dienstverleningsovereenkomst en een overeenkomst voor de levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager worden geleverd, binnen 30 dagen zonder opgave van redenen annuleren. De ondernemer kan de consument naar de reden van de herroepingsvragen, maar mag de consument niet verplichten om zijn reden(en) op te geven.
- De in lid 3 genoemde bedenktijd begint op de dag na het sluiten van de overeenkomst. Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager wordt geleverd, indien de consument niet ruchtbaar is over het herroepingsrecht:
- Heeft de ondernemer de consument niet de verplichte informatie over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping beschikbaar gesteld, dan vervalt de bedenktijd twaalf maanden na het verstrijken van de oorspronkelijke bedenktijd zoals bepaald in de tijdelijke leden van dit artikel.
- Heeft de ondernemer de consument de in het vorige lid verplichte informatie binnen twaalf maanden na het begin van de oorspronkelijke bedenktijd, vervalt dan de bedenktijd 30 dagen na de dag waarop de consument deze informatie heeft ontvangen.
Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
- Gedurende de bedenktijd zal de consument het product en de verpakking met zorg behandelen. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Hierbij is het uitgangspunt dat de consument het product slechts op die manier mag aanraken en inspecteren zoals hij ook in een winkel zou mogen doen.
- De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product, het gevolg is van een wijze van omgaan met het product, die verder gaat dan hetgeen in lid 1 is toegestaan.
- De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer niet alle verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft voor of bij het sluiten van de overeenkomst.
Artikel 8 - Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en de kosten hiervan
- Maakt het consumentengebruik van zijn herroepingsrecht, dan moet hij dit binnen de herroepingstermijn aan de ondernemer melden, aangevuld van het modelformulier voor herroeping of op een andere dubbelzinnige wijze.
- De consument moet het product zo snel mogelijk maken, maar binnen 14 dagen na de 1 bekende melding, terug te zenden van een ondernemer (een voorgestelde van de ondernemer) te overhandigen. Dit is niet nodig als de ondernemer het product zelf heeft aangeboden op te halen. De consument heeft de retourtermijn in ieder geval gerespecteerd indien hij het product vóór het verstrijken van de bedenktijd retourneert.
- De consument is verplicht het product met al geleverd toebehoren terug te zenden, zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat en verpakking en in overeenstemming met de door de ondernemer gegeven onvoldoende en duidelijke instructies.
- Het risico en het bewijslast voor de correcte en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
- De consument draagt de directe kosten van de terugzending van de goederen. Indien de ondernemer niet heeft meegedeeld dat de consument deze kosten dient te dragen of indien de ondernemer de kosten zelf te dragen zullen, komen de kosten van de retourzending voor rekening van de ondernemer.
- Indien de consument herroept nadat hij expliciet heeft herhaaldelijk om de uitvoering van de dienst van de levering van gas, water of elektriciteit, die niet in een beperkte hoeveelheid of in een bepaalde hoeveelheid te koop wordt aangeboden, te laten beginnen tijdens de herroepingstermijn, dient de de consument de ondernemer een bedrag te betalen dat dit met het deel van de ondernemer op het moment van herroeping heeft plaatsgevonden in vergelijking met de totale omvang van de oorzaak. De consument is geen kosten verschuldigd voor de uitvoering van diensten of de levering van water, gas of elektriciteit die niet in een beperkte hoeveelheid of in een beperkte hoeveelheid te koop wordt aangeboden, of voor de levering van stadsverwarming, indien: